Anne-Grethe Kousgaard
Billedkunstner og underviser i meditation

Jeg er født i Marseille, og er halv fransk.
Jeg har altid beskæftiget mig med kreative udtryk, som tegning, maleri, modellering, dans, spil og sang. Igennem årene har jeg taget flere uddannelsesforløb og har i alt mere end 10 års intensiv kunstnerisk uddannelse fra:
- Ecole superieur des Beaux-Art, Marseille, kunstakademi, Frankrig - 3 år
- Kunsthåndværkerskolen, København - 5 år
- Billedskolen på Jagtvej, København - 2 år
samt en kunstterapeutisk uddannelse fra: Institut for kunstterapi - 4 år

I mange år underviste jeg periodisk i kreative fag bla. 18 år på Kunsthåndværkerskolen i Kolding og i 1999 meldte jeg mig ud af a-kasser og fagforeninger, blev selvstændig og startede min egen kursusvirksomhed op, ved siden af mit eget kunstneriske virke. På gården Fogstruplund skabte jeg, sammen med min mand, et kursussted midt i den vidunderlige natur, og fik realiseret en drøm om egne lokaler og et stort lyst atelier i smukke omgivelser. Siden 1999 har jeg tilbudt forskellige kurser. Det er især malekurser og formidling af kreativitet jeg tilbyder. Jeg kalder kurserne kreative retreats, og de foregår i sommerhalvåret.
Mit eget maleri foregår primært i vinterhalvåret. Så går jeg i hi og fordyber mig i egne kreative processer og udtryk.
Siden 1988 har jeg selv praktiseret meditation og idag videregiver og vejleder jeg omkring visualiseringsmetoder og meditative teknikker, bla. Heartfulness meditation (se under links).
Derudover udstiller jeg, holder foredrag og tager ud iblandt og underviser på bestilling. De senere år har jeg afholdt en del kurser i Grønland og på Færøerne.
Jeg er dybt optaget af det jeg beskæftiger mig med, og ønsker at medvirke til at skabe åndehuller for personlig vækst gennem kunst, kreativitet, meditation og refleksion.

Se min nye hjemmeside med billedkunst her: www.agkousgaard.dk


Til forsiden

Top