Individuelle kurser og tilbud
Malekurser, kunstterapi, supervision, undervisning i kunstterapeutiske metoder og undervisning i meditation


Individuelle malekurser, kunstterapi, supervision, undervisning i meditation eller undervisning i kunstterapeutiske metoder er fem forskellige tilbud til enkeltpersoner og kan evt. kombineres alt efter behov.

1. Individuelt malekursus

Enkeltmandskursus med kunstnerisk vejledning omkring form, farve, komposition, materialer, teknikker og kreative arbejdsmetoder - alt efter eget valg.
Måske føler du at du er gået i stå kreativt og vil gerne finde den skabende glæde igen, eller du har brug for at få et maleteknisk input.
Det kan også du er nysgerrig på hvad din kunst kan fortælle om dine ressourser. Medbring evt. egne malerier hjemmefra til en samtale om dem.

2. Kunstterapi

Kunstterapi er hjælp til selvhjælp og henvender sig til voksne, unge eller børn. Det er en række kreative værktøjer, der kan bruges til personlig udvikling og til behandling. Kunstterapi tager udgangspunkt i den jungianske psykologi og i et kreativt skabende forløb.

Kunstterapi kan bruges til at bearbejde problemer og kriser i fx. sorgarbejde, ved udbrændthed og stress, ved lettere depressioner, spiseforstyrrelser og lavt selvværd.
Kunstterapi kan også bruges som et redskab til personlig udvikling, til at styrke intuitionen, til at videreudvikle kreative evner eller blot for at få lidt mere klarhed i sit liv.
Der kræves ingen kunstneriske forudsætninger.

I det kunstterapeutiske værksted arbejdes der med at synliggøre og kommunikere det indre liv gennem et eller flere kreative udtryk, fx tegning, maleri, ler, bevægelse, poesi, eventyr og fortælling, alt efter hvad den enkelte har lyst til. Der kan også anvendes meditative teknikker for at få adgang til det indre symbolsprog.
At udtrykke sig umiddelbart på en kreativ måde er helende i sig selv, og når den skabende proces yderligere støttes af en samtale kan uhensigtsmæssige reaktioner og handlemønstre bearbejdes og bevidstgøres. Den kunstterapeutiske proces kan vise og frigøre glemte eller afviste ressourcer, skabe kontakt til vort eget visdomskammer og giver den enkelte større livsglæde, selvaccept og handlekraft.
Et kunstterapeutisk forløb vil normalt være en session på 2-3 timer hver 14 dag eller hver 3 uge over en periode som aftales efter første møde.

3. Supervision

Samtale, rådgivning eller kunstcoaching.

4. Undervisning meditation

Uden fred i vores sind, kan det være svært at være kreativ og at være menneske i vores travle samfund.
Gennem forskellige guidede meditationer og vejledning lærer du at finde ro i dig selv og får teknikker du kan bruge hjemme.

5. Undervisning i kunstterapeutiske metoder eller nonverbal kommunikation

Individuelt tilrettelagt undervisning i kunstterapeutiske metoder eller nonverbal kommunikation. Undervisningen er rettet mod fx lærere og pædagoger.
Læs mere om indhold Klik herIngen forløb og kurser i år


Tilbage til kursusoversigten
Til forsiden

Top